Programın açılış konuşmasını yapan YAPİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sevcan İlici, Bursa’nın saygın kadın isimleri ile bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Hayatın her alanında varlıklarını hissettiren ve toplumu şekillendiren kadınların yolculuklarının zorluklarla dolu olduğunu hatırlatarak konuşmasını devam ettiren Başkan Sevcan İlici, “Eşitlik, özgürlük ve adalet için büyük bedeller ödeyen kadınlar, her seferin daha güçlü bir şekilde yollarına devam ettiler” dedi.
Kadınların gücünün toplumsal değişimin itici gücü olarak her alanda kendini gösterdiğini belirten Başkan Sevcan İlici, “Kadınların eşitlik yolunda attığı her adımı destekliyor, toplumsal cinsiyet eşitliği için daha yapılacak çok iş olduğunu unutmuyoruz. Her alanda topluma katkı sunan kadınlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her alanda topluma katkı sunan kadınlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.
Kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasını sağlamanın sadece toplumsal bir sorumluluk değil ekonomik anlamda kalkınmanın temelini oluşturduğunu ifade eden Başkan İlici, “Kadın girişimciliği yalnızca ekonomik kalkınmanın değil, sosyal dönüşümün de temel taşıdır. Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında eşit katılmasını sağlamak kalkınmanın anahtarıdır” şeklinde konuştu.
Fırsat sağlandığında kadınların bütün işlerin üstesinden geleceğinin vurgusunu yapan Başkan Sevcan İlici, “İş hayatındaki kadınlar, herkesin örnek alacağı birer başarı hikayesidir. Tüm kadınlar birer rol modeldir ve aynı zamanda ilham kaynağıdırlar. Aklın ve başarının cinsiyeti olmaz. Kadın güçlü olursa toplum ve ülke de güçlü olur” diyerek konuşmasını tamamladı.
Etkinliğe katılan konuklar, iş hayatlarından verdikleri keyifli anekdotlarla renk kattıkları programın sonunda YAPİDER tarafından kendileri adına Çağdaş Eğitim Kooperatif “Kır Çiçekleri Okusun Diye” sosyal sorumluluk projesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bağışın sertifikalarını aldılar.