EKONOMİ:
Kocaeli'de Kariyer Fuarı Genç Yeteneklerle İş Dünyasını Buluşturuyor!

Kocaeli Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen fuar, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 700'den fazla etkinlik ile iş dünyası ve genç yetenekler arasında güçlü bir köprü kurmaya devam ediyor.

Fuarın zengin etkinlik programı, üniversite öğrencilerine ve mezunlarına sadece iş ve staj olanaklarını keşfetme imkanı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çeşitli sektörlerden önde gelen isimlerin katılımıyla gerçekleşen toplantılara katılma, ilgi çekici atölyelerde yer alma, ilham verici söyleşileri dinleme ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunma fırsatı da sunuyor.

TÜRKLİM Başkanı Erçelik: "En Temel Hedefimiz İstihdamı Artırmak"

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Başkanı Hamdi Erçelik, fuarda yaptığı konuşmada, "TÜRKLİM olarak en temel hedefimiz, limanlarımızdaki istihdamı artırmaktır. Liman işletme sektöründe, mesleki yeterliliklerin belgelendirilmesi büyük önem taşıyor. Bu amaçla sektörel çatı altında 'Kariyerport'u hayata geçirdik. Ankara'dan aldığımız büyüme akreditasyonuyla, limanlarımız için özel sınavlar düzenliyoruz" dedi.

Erçelik, uluslararası ticaretin kalbi olan limanlar için en kritik beklentinin yabancı dil yeterliliği olduğunu vurgulayarak, "Artık o klasik, sadece gramer odaklı yabancı dil öğrenme yöntemlerini aşmamız gerekiyor. Önemli olan, pratik iletişim becerilerini kazanmak ve yabancı dili aktif bir şekilde kullanabilmek, ardından da sektördeki deneyimi en iyi şekilde edinmektir. Unutmamalıyız ki, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, işin özünde insan var. Eğer insani değerleri anlar, karşılıklı saygı ve sevgiyle yaklaşırsak, yapay zeka gibi teknolojilerden en iyi şekilde faydalanabiliriz" ifadelerini kullandı.

TÜRKLİM Genel Sekreteri Doğan: "Sadece En İyi Vinci Getirmekle Bitmiyor"

TÜRKLİM Genel Sekreteri Faruk Doğan ise limanların bir ülkenin dış dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu belirterek, "Bizim limanlarımız da uluslararası standartlarda hizmet sunmak zorundadır. Bu nedenle çağın getirdiği tüm yeniliklere kapılarımızı sonuna kadar açık tutmamız gerekiyor. Tarihe baktığımızda da görürüz ki, medeniyet ve bilim limanlar aracılığıyla yayılmıştır. İşte bu yüzden otomasyon, modern liman işletmeciliği için hayati bir öneme sahip. Elbette sadece en iyi vinci getirmekle iş bitmiyor. Daha hızlı, az hatayla çalışan, çevreci çözümleri destekleyen sistemleri de düşünmek zorundayız" diye konuştu.

Doğan, liman sistemlerinin büyük bir dijital dönüşümün içinde olduğunu ve yapay zekanın önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "5G teknolojisi gibi yüksek hızlı iletişim altyapıları vazgeçilmezdir. Gelecekte otonom gemilerin devreye girip girmeyeceği tartışılırken, limanlardaki otonom sistemlerin de kaçınılmaz olarak daha da gelişeceğini öngörebiliriz. Tüm bu dijitalleşmenin yanı sıra, çevresel sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Bu nedenle yeşil dönüşüm de limancılık sektörünün geleceği için en az dijitalleşme kadar önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner104

banner105

Sahibindex-BETAM Mart 2025 Konut Piyasası Raporu:...
sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle...

Haberi Oku