Yrd. Doç. Dr. Koçer, çalışan anne ve babaların doğru yönlendirilmeyen çocuklarının uzun süre yaşıtları ile yüz yüze iletişim kurmamaları, grup oyunları oynamamaları halinde sosyal gelişim konusunda yetersiz kalacağını belirtti. Bu çocukların, Türkçe ve dil bilgisi kullanımında ve kendini ifade etmede de sorun yaşayacağına değinen Koçer, "Tatil sürecinde çocukların en önemli aktivitelerinden biri kitap okumak olmalı. Okuma alışkanlığı olmayan anne ve babalar bu alışkanlığı çocuklarına edindiremez. Yetişkinlerin öncelikle bu konuda kendi davranışlarını gözden geçirmeleri, çocuklarını kitap okumaya yöneltmek için kullandıkları elektronik aletleri bir kenara bırakarak beraber kitap okuma zamanları ayırmaları gerekir." dedi.
Kitabın hem bilgi, hem eğlence hem de zamanı nitelikli kullanmada en iyi araçlardan biri olduğunu ifade eden Koçer, "Özellikle çocuklarda okurken merak uyandıracak, sorunlara farklı çözümler getiren, yaşanılan
sorunların sadece kendilerine ait olmadığını ve çözüm yollarının farklı olduğunu düşündüren kitaplar çocukların ileriki yıllarda karşılaştıkları sorunları çözmede alternatif yollar geliştirmelerini sağlar. Soruna değil, çözüme yönelik bireyler yetiştirilmesinde önemli bir rol oynar." ifadelerini kullandı.
Her gün belli bir sayfa kitap okuduktan sonra bilgisayar oyunlarına izin verilerek çocukta ödüllendirme yoluyla kitap okuma davranışının pekiştirilebileceğini ifade eden Koçer, "Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla resimli çizgi romanlar, ilgi alanlarına yönelik dergiler, el-göz koordinasyonunu kazandırmaya yönelik yönergeleri içeren ve tasarıma yönelik kitapçıklar, broşürler, farklı materyallerden yapılmış kitaplar çocuklara kitap okumayı sevdirecektir." şeklinde konuştu.
Günümüzde elektronik kitapların da çocukların yaş grubuna uygun şekilde hazırlandığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Koçer, daha büyük yaş grupları için çocukların ilgi alanlarına yönelik ve merak uyandıracak elektronik kitaplar kullanılarak da çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılabileceğini sözlerine ekledi.